Noi, amatorii si expertii – Vivino vs. Wine Spectator si Robert Parker

 1. 0
 2. 1820
Oare gusturile expertilor difera atat de mult fata de gusturile oamenilor de rand? Ei bine, acum putem afla, statistic. Vivino, o aplicatie mobila de identificare si review pentru vinuri despre care am mai scris aici, a lansat o statistica in care demonstreaza cum se compara review-urile vinurilor din aplicatia lor (parerea maselor) cu punctajele acelorasi vinuri pe scarile Robert Parker si Wine Spectator(parerea expertilor).

Conform statisticilor Vivino, peste 75% din vinurile din lume nu au fost judecate in sistemele de rating Robert Parker si Wine Spectator. Ceea ce ne lasa intr-o mare nebuloasa atunci cand vrem sa alegem vinuri despre care nu stim mai nimic, adica majoritatea lor. Cautam review-uri pe net, daca gasim, dar uneori ele nu sunt de ajuns. Vivino, in schimb, ofera parerea oamenilor „de rand”. Pentru ca toata lumea poate sa dea un rating vinurilor respective, daca ne uitam in linii mari, pe medie se creeaza statistici destul de relevante.

noi-amatorii-si-expertii-vivino-vs-wine-spectator-si-robert-parker

Si tocmai aceasta relevanta a fost testata de Vivino – comparand scorurile medii ale vinurilor din aplicatie cu scorurile acelorasi vinuri pe scarile Robert Parker si Wine Spectator. In analiza lor, rating-urile Vivino se coreleaza bine atat cu scara Robert Parker, cat si cu cea a Wine Spectator. Chiar mai mult, rating-urile Vivino se coreleaza mai bine cu cele doua scari decat cele doua intre ele. Asta inseamna ca rating-urile sunt credibile – un semn foarte bun pentru noi, fanii vinului, pentru ca suntem din ce in ce mai multi. Si chiar daca expertii nu pot sa ajunga la toate vinurile din lume, noi (cei peste 8 milioane de inscrisi in Vivino), poate ca putem!

Articole similare
VINOSFERA pe
Aboneaza-te la newsletter

Și fii la curent cu toate noutățile Vinosfera!

Cele mai vizualizate
 1. Nu mai varsa niciodata paharul cu vin din greseala la picnic - Pointer
  Nu mai varsa niciodata paharul cu vin din greseala la picnic - Pointer
  4456
 2. Unde poti sa bei un vin bun in Bucuresti?
  Unde poti sa bei un vin bun in Bucuresti?
  4426
 3. Cum invechim un vin si unde il pastram?
  Cum invechim un vin si unde il pastram?
  2774
 4. Nu mai alege niciodata un vin prost
  Nu mai alege niciodata un vin prost
  2377
 5. Sec ca piatra de moara....sau dulce ca o primavara?
  Sec ca piatra de moara....sau dulce ca o primavara?
  1826